Günlük Kuzu Kesim

Günlük Kuzu Kesim

-Kesim yeri temiz olmalı ve  temiz su bulunmalıdır.

-Kesim yapan kişinin sağlıklı ve temiz olması gerekir ve gerekli koruyucu tedbirleri almalıdır.

-Hastalıklı doku ve organların kesimi sırasında kirlenen bıçaklar dezenfekte edilip yıkandıktan, sağlam kısımların kesim ve parçalanmasında dezenfekte edilmeden kullanılmamalıdır.

-Hayvan tutulup yatırılırken veya askıya alınırken işkence-eziyet edilmemelidir.

-Kesim sırasında, kan, bağırsak içeriği gibi maddelerle çevrenin kirlenmesi engellenmelidir. Tüketilmeyecek olan hayvana ait organlar ve atıklar kedi köpeğe yedirilmemeli, çukurlara gömülerek imha edilmelidir.

Kurbanlık olarak kesilen hayvanların sahipleri tarafından 30 (otuz) gün içerisinde büyükbaş hayvanların kulak küpeleri ve hayvan pasaportlarıyla, küçükbaş hayvanların kulak küpeleriyle beraber İl ve ilçe Müdürlüklerimize veya Muhtarlıklar aracılığıyla İl ve ilçe Müdürlüklerine bildirilmesi ve bu hayvanların Hayvan Kayıt Sistemlerinden düşümünün yapılması gerekmektedir. 

Öne Çıkarılanlar

Yem Katkıları

Anadolu her açıdan son derece zengin ve verimli olan topraklara sahiptir. Dört mevsimin yaşanmakta olduğu

Kuzu Et

Kuzu kemikli filetonun omurları ve bel kemiği alınmış, sinirleri ve yağı temizlenmiş, bonfilesi &uum

Günlük Kuzu Kesim

-Kesim yeri temiz olmalı ve temiz su bulunmalıdır.

Zeytinyağı

Akdeniz ve Ege mutfağının vazgeçilmezlerinden olan zeytinyağı, doğallığı ve sahip olduğu enfes lezzetle en sev

Yorumlar