Süzme Yoğurt

Süzme yoğurt, torbaya konulmasının ardından süzülmesi ile elde edilir. Yoğun ve koyu kıvamlı bir yapıya sahiptir. Fermente süzme yoğurt, protein ve kalsiyum gibi faydalı besin değerleri açısından zengindir. Bağışıklık sistemi başta olmak üzere, kemik gelişimine ve sindirim sistemine de yarar sağlar.
İsteğe göre tatlı veya tuzlu olarak tüketilebilir. Hem tatlı lezzetlerle hem de tuzlu tatlarla uyum sağlar. Tatlı severler, sağlıklı kahvaltılar için yulaf, bal, kuru meyve ve yemişleri karıştırarak besleyici bir öğün hazırlayabilir. Smoothielerde ve çeşitli sütlü tatlılarda kullanılabilir. Bunun yanı sıra her türlü yemeğin yanında servis edilebilir, cacık yapılabilir, soslarda, mezelerde ve salatalarda da süzme yoğurt kullanılabilir.
Süzme yoğurt sağlık için sağladığı yararlar ve birçok öğünde tercih edilebiliyor olması sebebiyle günlük beslenme rutininin bir parçası olarak her gün tüketilebilirsiniz.